Herstel de
levendige hartslag
van onze koraalriffen

Koraalriffen zijn veerkrachtige ecosystemen die overal in de oceanen voorkomen, van diep, koud water tot ondiep, tropisch water. Door de toegenomen frequentie van bedreigingen en verstoringen raken de riffen echter beschadigd en hebben ze vaak niet genoeg tijd om zichzelf op natuurlijke wijze te herstellen. Met de projecten voor het herstel van koraalriffen herstellen we beschadigde koraalriffen en breiden we er gezonde weer uit, zodat ze alle voordelen van het ecosysteem kunnen bieden.

Wat is een koraalrif?

Een koraalrif is een complexe structuur van koralen en algen. Koralen zijn kleine diertjes (ook wel poliepen genoemd) die in dichte kolonies leven. Deze dichte kolonies koralen, die in symbiose leven met algen, vormen het kleurrijke koraalrif.

Bij de restauratie gebruiken we een verscheidenheid aan koraalsoorten en verschillende kweek- en herstelmethoden, afhankelijk van de locatie en behoeften van het rif dat wordt hersteld. Al het werk wordt verricht door de lokale gemeenschappen die zijn opgeleid voor deze technieken en een inkomen verkrijgen uit het onderhouden en tuinieren van de oceaan op dezelfde manier als op het land. De projecten creëren niet alleen een ecologische, maar ook een sociale en economische positieve impact.

Naast het herstellen van de riffen zijn het verminderen van de lokale bedreigingen, het betrekken van gemeenschappen en toeristen en het vergroten van het bewustzijn ook erg belangrijk.

Koraalrif voordelen

Koraalrif bedreigingen

Wil je graag meer informatie over
het herstel van koraalriffen?