Onze ambassadeur

Wanneer we denken aan oceaanbehoud, focussen we vaak op de zichtbare afvalstromen die onze wateren vervuilen. En hoewel dit heel belangrijk is, wil Go Ocean ook de schijnwerpers richten op een essentieel, maar vaak over het hoofd gezien aspect: de impact van de mens op onze waardevolle onderwaterecosystemen.

Ons doel? Bewustzijn creëren en actie stimuleren, gericht op het herstel van natuurlijke habitats in de oceaan zoals zeegrasvelden, mangroven, koraalriffen en oesterbedden. Ze zijn allemaal cruciaal voor het handhaven van een gezonde oceaan.

Wim Willaert

De oceaan heeft onze hulp nù nodig. Tijd dus om een versnelling hoger te schakelen samen met onze ambassadeur Wim Willaert.

We all love Wim (jullie bekend uit Nonkels, Undercover, Eigen Kweek, Styx en andere topseries), maar, naast het feit dat we ons een breuk lachen met zijn geweldige series, heeft Wim als Nieuwpoortenaar een diepgewortelde band met de zee. Zijn enthousiasme en steun voor “het zèètje” kunnen de bewustwording rond de oceaanproblematiek vergroten.

We  geloven dat Wim als ambassadeur een brug kan slaan tussen het grote publiek en onze missie. Zijn authentieke betrokkenheid bij de zee en zijn gemeenschapszin maken hem een perfecte vertegenwoordiger voor ons streven naar een gezondere oceaan. Hij brengt het verhaal op een laagdrempelige, positieve manier en dat is exact wat we nodig hebben om verandering teweeg te brengen.

Wim is geboren en getogen in Nieuwpoort. De zee is zijn thuis… en die heeft hulp nodig, net zozeer als onze natuur boven water. Hij gelooft net als Go Ocean in het feit dat vele kleine acties een groot effect kunnen teweegbrengen. Als iedereen meewerkt om zeegrassen of oesterbanken te herstellen, zorgen we voor een impact op de mariene ecosystemen. En dat op wereldwijde schaal, want “als ik met mijn voeten in de zee sta, en iemand uit India ook, dan staan we in hetzelfde water.”

De campagne

Hoe kaart je de oceaanproblematiek aan bij  het grote publiek? En hoe overtuig je hen om actie te ondernemen?

We bedachten een ludieke campagne met onze ambassadeur als sterspeler! In Blankenberge, de locatie waar we binnenkort ons eerste project aan onze Noordzee voorstellen..

Achter de schermen

Bekijk hoe Wim zijn baard scheert en onherkenbaar de straat op trekt om mensen aan te spreken. Ontdek hoe het eraan toe gaat bij een verborgen camera-opname, voorbereid vanuit een lokaal café in Blankenberge.

Wat kan jij nu doen?

Heb je een bedrijf en wil je meer informatie ontvangen?
Laat je gegevens achter!