Blue awareness sessions

Uit onderzoek blijkt voor mensen om ergens voor actie te ondernemen, het voor hen noodzakelijk is dat ze erom geven. En voor mensen om ergens om te kunnen geven, moeten ze het eerst begrijpen.

Bij tal van organisaties lijkt er sprake te zijn van een gebrek aan duidelijkheid en bewustzijn over de centrale rol die de oceaan speelt als de blauwe long van onze aarde, wat aanleiding geeft tot veelvuldige vragen over dit cruciale onderwerp. Herken jij dit ook in je eigen netwerk? Dan nodigen wij u graag uit om een ‘Go Ocean blue awareness session’ met ons in te plannen. Deze sessie heeft tot doel de kenniskloof te overbruggen en licht te werpen op het cruciale belang van het behoud een gezonde oceaan en het actief deelnemen aan inspanningen voor het herstel van mariene ecosystemen.

What do you get?

Maak je geen zorgen, deze blue awareness session is geen spoedcursus mariene biologie of een wake-up call over klimaatverandering. Deze sessie gaat helemaal over het werpen van licht op de fundamentele rol van onze oceaan en haar huidige toestand. Het gaat erom dat jij en/of jouw organisatie de kennis en instrumenten krijgt om op te treden als burgers van een blauwe planeet – een oceaanplaneet – want dat is de realiteit. De standaardformule bestaat uit een sessie van 30 minuten met 10 minuten vraag- en antwoordsessie, op een locatie naar keuze. De sessie kan gegeven worden in het Nederlands of Engels. Als je deze sessie wilt aanpassen of integreren in een groter geheel, neem dan contact met ons op voor een passende oplossing. Voor de blue awareness sessions verzoeken wij een vrijwillige bijdrage ter ondersteuning van één van onze lopende restauratieprojecten

Een deel van de vragen die beantwoord zullen worden tijdens de blue awareness session:

  • Waarom is de oceaan de blauwe long van onze planeet?
  • Wat zijn de belangrijkste ecosystemen in de oceaan?
  • Wat is het effect van klimaatverandering op onze oceaan?
  • Heeft menselijke activiteit een directe invloed op de gezondheid van de oceanen?
  • Kunnen we iets doen om te helpen?
  • Wat zijn de belangrijkste acties die je kan ondernemen op de korte en lange termijn?
  • Hoe kunnen we meer leren?